Symptomen van Herpes

De meerderheid van de mensen die zijn besmet met HSV weten niet dat ze de ziekte hebben, omdat ze geen tekenen of symptomen hebben. De tekenen en symptomen van HSV kunnen volledig onopgemerkt blijven.

De eerste symptomen van genitale herpes zijn meestal pijn of jeuk, die optreedt binnen een paar weken na sexueel contact met een besmette partner. Na een aantal dagen, kunnen kleine rode bultjes of kleine witte blaasjes verschijnen. Deze blaasjes of bultjes barsten vervolgens open terwijl er etter of bloed vrijkomt. Hierna vormen zich korstjes en genezen de zweertjes uiteindelijk.

Bij vrouwen komen de zweren voor in het vaginale gebied, de externe genitaliŽn, billen, anus of baarmoederhals. Bij mannen kunnende zweren op de penis, scrotum, billen, anus of dijen of in de urethra, en het kanaal in de penis dat naar de blaas leidt, voorkomen. De ziekte kan ook de slijmvliezen van de mond infecteren bij oraal contact. In dit geval kunnen blazen in builen in de mond voorkomen.

Als de zweren verschijnen, kan het erg pijnlijk zijn om te urineren. De pijn en gevoeligheid in uw genitale gebied blijft tot de infectie verdwenen is.

Tijdens een eerste uitbraak, kunt u griepachtige verschijnselen en symptomen, zoals hoofdpijn, spierpijn en koorts, maar ook gezwollen lymfeklieren in de lies vertonen.

De infectie komt regelmatig terug met bovenvermelde symptomen.

Genitale herpes is verschillend van persoon tot persoon. De symptomen kunnen terugkeren op regelmatige basis of soms jaren uitblijven en dan opeens terugkeren.

Verschillende factoren kunnen leiden tot weerkeren van de symptomen:

  • Stress
  • Vermoeidheid
  • Ziekte
  • Na een chirurgische ingreep
  • Tijdens de menstruatie

Raadpleeg steeds een arts als u vermoedt dat u genitale herpes - of een andere seksueel overdraagbare infectie Ė heeft!


Diagnose >>